De 22-jarige rolstoeltennisster Diede de Groot uit Oudewater heeft al bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Vorige maand was ze de beste op Roland Garros, waarmee ze alle vier de grandslamtitels in haar bezit heeft. Komende week van 11- tot 14 juli is ze te vinden op het gras van Wimbledon. Daar speelt ze tegen de eveneens Nederlandse Marjolein Buis.

Op gras spelen is lastig voor rolstoelers, maar toch wil Diede de Groot graag de uitdaging aangaan. De beste rolstoeltennisster ter wereld bereidt zich momenteel in Rosmalen voor op Wimbledon. Daar wordt de grasbaan speciaal voor De Groot opengehouden. Voor De Groot ideaal om op gras te kunnen trainen, want zo vaak wordt er niet op de groene grasmat gespeeld.

Het afgelopen jaar won Diede Wimbledon, de US Open, de Australian Open en Roland Garros. Het ‘Career grand slam’, de vier grote tennistitels op rij, heeft zelfs Esther Vergeer niet. Het zou mooi zijn als ze ook nog de tennistitel op de Paralympische Spelen, volgend jaar in Tokio op haar naam kan zetten.