Logo Diede de Groot Vrijdag ging de rode loper weer uit voor Diede de Groot. In het stadhuis van Oudewater kreeg de roltennisster niet alleen een feestelijk onthaal, maar zij ontving uit…

handen van sportwethouder Kok een stadspenning. Dit vanwege het bereiken van de eerste plaats op de wereldranglijst en de voorbeeldfunctie die ze daarmee vervult.

De rolstoeltenniscarrière van Diede de Groot ontwikkelt zich stormachtig. Na haar zilveren medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, schreef ze vorig jaar Wimbledon op haar naam. Begin dit jaar toonde de 21-jarige Oudewaterse zich de sterkste bij de Australian Open in Sydney. Door deze en andere overwinningen bezet Diede sinds kort de eerste plaats op de wereldranglijst.

Voor het gemeentebestuur van Oudewater reden genoeg om haar andermaal in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde in het bijzijn van familieleden, vrienden en bekenden. Wethouder Kok bood haar namens de gemeente de stadspenning aan, met een bijbehorende oorkonde. De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, komen voor een stadspenning in aanmerking.

Foto: Gemeente Oudewater
Diede de Groot met haar stadspenning, geflankeerd door burgemeester Verhoeve en sportwethouder Kok
diede