Logo Oudewater FC Oudewater-Blauw-Zwart was een bizarre ontmoeting. Allereerst kwamen de bezoekers ruim een half uur te laat opdraven doordat ze vanuit Wassenaar de weg…

naar Oudewater niet konden vinden.

Na de verlate start ging de wedstrijd gelijk op. Dat werd echter in de 19e minuut ruw verstoord door Van Sprundel die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Snel daarna miste aanvoerder Venhof een kans op 2-0, maar bood wel Griffioen de gelegenheid om die 2-0 in te schieten. Tot schrik van Oudewater deed Blauw-Zwart even later een duit in het zakje met de 2-1.

Het Oudewaterse antwoord hierop was niet mals. Aanvoerder Venhof kreeg een strafschop toebedeeld na een overtreding van Blauw-Wit en benutte het buitenkansje zelf 3-1. Griffioen gaf drie tegenstanders en doelman Van Zonneveld het nakijken met 4-1. De bezoekers werkten als een paard om het tij nog te keren.

Dat duurde tot de 56e minuut, toen Griffioen een actie van Venhof bekroonde: 5-1. Een deel van de gefrusteerde Wassenaarse ploeg bood nog tegenstand, maar ten koste van gele kaarten. Ondanks enkele wisselingen was het geen echte wedstrijd meer. Venhof wist vlak voor tijd de score nog op te krikken tot eindstand 6-1.

Foto: Website FC Oudewater
fc oudewater