Na het debacle van vorige week tegen Moordrecht heeft SC Woerden zich nu uitstekend herpakt. In Woerdense Verlaat werd bij het lastige Sportief een uitstekende 0-5 zege geboekt.

In het nieuwe, volledig zwarte uit-tenue begonnen de Woerdense bezoekers het duel uitstekend. Vanaf de eerste minuut domineerde het de wedstrijd en creëerde het mogelijkheden om de score te openen. Na een dik kwartier wist Aimé v.d. Bovenkamp SC Woerden op voorsprong te zetten. In de fase tot de rust slaagde Woerden er in het middenveld in handen te houden en de counters van Sportief onschadelijk te maken.

Na de thee kon Sportief de bezoekers flink onder druk zetten. De thuisploeg was op weg om de gelijkmaker te forceren, maar SC Woerden zag kans de score te verdubbelen: 0-2. Jeffrey Buijt, oud-speler van de thuisploeg, kegelde een vrije trap vanaf 18 meter keurig in de rechterbovenhoek.

Vanaf dat moment leek er bij de thuisploeg iets te knappen en scoorden de in het zwart gestoken blauw-witten rond de 70e minuut maar liefst drie maal. Jordy Angenent, Kevin Onderwater en opnieuw Jeffrey Buijt voerden de score op naar een royale einduitslag van 0-5.

Foto: vv Sportief