Logo VriendenschaarDe laatste wedstrijden bleek het Vriendenschaarkorfbalteam niet in staat de nodige overtuiging in de wedstrijden te brengen. Na de eerste overwinning bij Fortissimo stonden de…

Bodegravers deze week nog steeds op twee punten. Afgelopen zaterdag moest in Vleuten tegen Fiducia de knop worden omgezet om het zicht op de top drie te behouden. De Vleutenaren pakten de eerste voorsprong van de wedstrijd, maar Vriendenschaar zou al snel weer langszij komen. Na 25 minuten spelen toonde het scorebord een 6-6 gelijkspel. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers met overtuigend spel op voordeel, de 8-10 voorsprong bij de rust was een goede afspiegeling van de eerste 35 minuten.

Nu was het belangrijk voor de Bodegravers om begin tweede helft meteen door te zetten. Dit lukte en na een kwartier spelen genoot Vriendenschaar dan ook van een 10-15 voorsprong. Vanaf dat punt bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar scoren, maar in de laatste tien minuten kreeg Vriendenschaar het toch moeilijk: ondanks dat de korf niet meer zo makkelijk werd gevonden als daarvoor, sleepten de Bodegravers op wilskracht de dik verdiende punten binnen: 19-21.