Logo MontfoortInzet zaterdag voor Montfoort en HZVV was plaatsing voor de volgende ronde in het kader van promotie degradatie naar de hoofdklasse/1e klasse. Daarvoor reisde trainer Van…

Boksel met zijn selectie af naar Hoogeveen. Na het aftasten hielden beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht.

Montfoort zat de tegenstander fel op de huid en zorgde ervoor dat de kansen van de tegenstander tot een minimum beperkt bleven. In de 31e minuut was het dan eindelijk raak voor Montfoort door Marck van Baal, die zijn schot in het doel zag belanden: 0-1. In het laatste kwartier voor de pauze waren er voor beide elftallen kansen, maar goals bleven uit.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg druk te zetten en Montfoort leek conditioneel in de problemen te komen, met enkele gele kaarten als gevolg. In het laatste kwartier kreeg Montfoort toch weer mogelijkheden om de wedstrijd alsnog te beslissen.

En waar de thuisploeg de gelijkmaker probeerde te forceren was daar altijd nog doelman Vianen. Hoewel door de krappe 0-1 voorsprong de wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef de eindstand definitief en was de degradatie voor de ploeg uit Hoogeveen een feit.