Logo Huisarts1Dat haar patiënten grote moeite met haar afscheid zouden hebben, wist dokter Edith Brands zelf ook wel. Dat bleek wel want wie de laatste weken een afspraak met haar wilde maken kwam…

van een koude kermis thuis. Ze was al weken ‘uitverkocht’.

Dertig jaar geleden begon Edith Brands als huisarts in Harmelen. Ze begon in de praktijk aan de Dorpsstraat bij haar huidige echtgenoot Ap Speelman. In die tijd deden de huisartsen bijna alle bevallingen nog zelf, hadden vaak nacht- en weekenddienst en stonden als het nodig was dag en nacht in lief en leed hun patiënten bij. Een druk bestaan naast haar gezin.

In 2014 is de praktijk verhuisd naar de Kerkweg. In 2016 besloot dokter Speelman met pensioen te gaan, maar Edith Brands wilde nog even doorgaan. Nu heeft ze besloten om een punt achter haar drukke bestaan te zetten om te gaan genieten met haar man, kinderen en kleinkinderen. Donderdag was haar afscheidsreceptie in De Kloosterhoeve waar veel Harmelenaren hun geliefde huisarts kwamen bedanken voor haar goede zorgen en meeleven met haar patiënten.