Logo SCH1 Na vier overwinningen was het de vraag of er tegen het gevaarlijke FC Weesp de drie punten konden worden binnen gehaald. De eerste grote kans kwam snel, maar…

Mitch Maas schrok er zo van dat hij pardoes naast schoot. Daarna wist SCH een half uur lang dominant op de helft van de tegenstander te spelen, maar ook FC Weesp kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Nadat SCH-doelman Nick Mansveld nog een geweldige genomen vrije trap van Weesp uit de kruising had geranseld gingen de beide teams met 0-0 op de thee aan.

SCH startte de tweede helft niet sterk. En besloot trainer René van der Kooij in te grijpen en wist SCH de grip weer terug te krijgen. Het was wachten tot de vijfenzeventigste minuut voordat Dion de Langen een geweldig mooie voorzet gaf die door een zwevende Dennis de Bree met een mooie kopbal schitterend tegen de touwen werd gewerkt: 0-1.

Deze goal was het sein om los te gaan. Oussama Lahri schoot een vrije trap binnen: 0-2 en Mitch tikte SCH op een 0-3 voorsprong. Een leep steekballetje van De Bree bracht Khalid El Jebli in scoringspositie: 0-4. In tien minuten, vier keer scoren dat deed pijn bij het sportieve FC Weesp.

Foto’s: SCH’44