De eerste vijf minuten waren even voor de gastheren, maar al snel nam Alphia het roer in handen, echter zonder resultaat. Na tien minuten was het wel raak: 0-1 voor de bezoekers. Een verdedigende blunder was de basis van het tweede doelpunt, Veelenturf van Alphia kon de bal zo het doel in lopen: 0-2.

Onmiddellijk hierna hadden de Alphenaren recht op een strafschop, doelman De Ruyter haalde een Alphenaar te wild onderuit in een poging de bal te bemachtigen. Toen De Ruyter even later de bal niet klemvast had was Alphia er als de kippen bij om de 0-3 in het net te deponeren. Vlak voor rust hielpen twee FCO-aanvallers hun kansen vakkundig om zeep.

Binnen het kwartier in de tweede helft kreeg de thuisclub diverse kansjes, maar ook dit klaarden ze niet. De Vor bracht weer wat hoop in de Oudewaterse harten door de 1-3 in het mandje te schieten, maar nog geen minuut later tekende Alphia echter al voor genadeslag 1-4.

Tot overmaat van ramp aanvoerder Venhof geblesseerd het veld moest verlaten, was het gedaan voor de FCO-ers. Alphia sloot haar zegereeks af met de 1-5, waardoor Oudewater nu onderaan de ranglijst bungelt.