Logo Waterpolo2 Zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden in het Woerdense Batensteinbad hun derde wedstrijd tegen Aquarijn uit Nieuwegein. De voorgaande twee wedstrijden…

werden ook al in winst omgezet.

De Woerdense dames begonnen voortvarend aan de klus en de eerste periode eindigde met een voorsprong van 2-1, die in het tweede kwart door de equipe van coach Cees Ruijgrik verder werd uitgebouwd door doelpunten van Bianca van den Bosch en Birgit van Dijken: 4-2. de rust werd aangegrepen om nog enkele verbeterpuntjes door te spreken en een plannetje te maken voor na de pauze.

Dat plan pakte goed uit voor de Woerdense polodames. Bianca van den Bosch en Lisa Brandsen wisten de thuisploeg in het derde kwart naar een 6-2 voorsprong te schieten.

In de laatste periode stond de dames maar een taak te wachten en dat was de wedstrijd winnend uitspelen. Aquarijn had de moed echter nog niet opgegeven en bleef aanvallen. ZPC Woerden had daar duidelijk moeite mee en werd het nog spannend: 6-5. Met enig geluk wisten de dames van Woerden geen tegentreffers meer te incasseren en de verdiende driepunter over de streep te trekken.

Foto’s: Anno Visser