Logo De MeernDe Meern ging zondag op stap naar Blauw-Geel in het Brabantse Veghel, sinds vorig jaar in de derde divisie en stonden er op de ranglijst wat beter voor dan de Meernse bezoekers.

De eerste tien minuten waren voor de gastheren, maar een steekbal van Anis Ziani bereikte Kesly den Haag die beheerst De Meern aan de leiding hielp. In de 23e minuut wordt het 2-0 voor De Meern na wederom een actie van het duo Ziani en Den Haag. Een strafschop zette Blauw-Geel op 1-2. De Meern kreeg het moeilijk, maar bleef dankzij doelman Joey Swanink op de been.

Beide teams kwamen na rust ongewijzigd uit de kleedkamer en vanaf het begin stond De Meern onder druk, maar naar mate de tweede helft vorderde voetbalden de gasten zich knap onder die druk uit In de 68e minuut eindigde een razendsnelle counter van Blauw Geel vlak voor de neus van Joey Swanink. Het spel ging daarna op en neer waarbij met goede intercepties de aanvallen van Blauw Geel onschadelijk werden gemaakt Vlak voor het eindsignaal schoot Zakaria El Bennay de 1-3 als eindstand op het scorebord.