Logo Lichtinstallatie CVC Het parkeerterrein bij de Maranathakerk langs de Molenvlietbaan in Woerden is ’s avonds en ’s nachts eindelijk verlicht. Daarmee is een lang gekoesterde wens van…

omwonenden in vervulling gegaan. De verlichting moet er toe bijdragen dat er een einde aan de handel in drugs en allerlei vormen van overlast komt. Naar aanleiding van klachten van omwonenden kwam de politie regelmatig langs maar dat had niet het gewenste resultaat. Om de overlast aan te pakken zette burgemeester Victor Molkenboer straatwerkers in maar ook dat bracht geen oplossing. Die moet komen van de verlichting waardoor gebruik van het plein ’s avonds en ’s nachts onaantrekkelijk wordt. Helemaal is dat nog niet gelukt.

Omwonenden zeggen tegen RPL dat er nog wel in drugs wordt gehandeld maar dat de overlast door autoradio’s, afval en lachgas patronen en auto-inbraken verminderd is. Het plein is de afgelopen periode grondig aangepakt. Er zijn 9 platanen gerooid. Het plantsoen langs de Hollandbaan is weggehaald.

Foto’s: RPL