Logo Kunstroute Linschoten Waar een klein dorp groot in kan zijn! Dat is Linschoten. Een klein dorp van ongeveer 3500 inwoners telde maar liefst  meer dan 40 kunstenaars uit Linschoten en nabije…

omgeving die dit weekend deelnamen aan de 10e Linschotense Kunstroute. Een heel gevarieërd  aanbod o.a. van schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden, taart bakken en versieren trok honderden bezoekers die een ‘rondje kunst’ deden in het schilderachtige kunstenaarsdorp.

Jacoba Herben is een van de exposanten die veel belangstelling trok. Ze schildert voornamelijk kleurige mandala’s, oorspronkelijk afkomstig uit het boeddhisme. Ze exposeerde samen met Gert-Jan van Geerenstein, gespecialiseerd in foto’s in zwart-wit die allen een boeiend verhaal  te vertellen hebben. De tegenstelling van beide kunstenaars  was groot en boeide daardoor veel mensen.

Vanaf het Wapen van Linschoten vertrok regelmatig een pendelboot naar de diverse exposanten. Ook dit jaar waren er weer meer bezoekers dan in voorgaande jaren.

Foto’s: Mieke Schilder
jacoba