Zowel de titel van het enkel- als het dubbelspel tennis voor rolstoelers bij het US Open heeft de Oudewaterse Diede de Groot op haar naam geschreven. Bij het enkelspel was De Groot te sterk voor de Japanse Yui Kamiji en won met 4-6, 6-1 en 6-4. In de finale raakte De Groot in de eerste instantie op achterstand, maar in de tweede set toonde ze zich duidelijk de sterkste.

Toch ging het steeds op en neer, maar uiteindelijk bleek De Groot de winnares met drie games op rij. Diede de Groot werd al eerder dit jaar kampioene bij de Australian Open in Melbourne en Roland Garros in Parijs. Bij Wimbledon in Londen verloor ze van haar landgenote Aniek van Koot.

Ook het dubbelspel, samen met landgenote Marjolein Buis werd met 6-4, 6-3 gewonnen. Tegenspeelsters waren Aniek van Koot en de Amerikaanse Dana Mathewson. Het was voor het eerst voor De Groot dat ze ook de dubbelspeltitel in een Grand Slam toernooi wist te winnen. Al eerder dit jaar, bij het Australian Open, Roland Garros en Wimbledon werd ze steeds tweede.