Logo Sportlust In de strijd om de koppositie heeft Sportlust een tegenvallende 2-1 nederlaag moeten slikken in en tegen Heerjansdam. De rood-witten zakken daarmee naar de derde plaats…

op de ranglijst met vier punten achterstand op koploper Sliedrecht.

De ploeg van Patrick Loenen had voor rust het betere van het spel, maar kwam wel in de dertiende minuut op achterstand. Na die vroege tegenvaller waren er grote kansen voor Sportlust. Zo faalde o.a. Patrick Lopes Martins da Veiga oog in oog met de keeper. In de dertigste minuut was het uiteindelijk toch weer Mark van de Weijden die de stand gelijk trok.

Sportlust kwam na de verdiende gelijkmaker beter in zijn spel. Heerjansdam probeerde vooral met lange ballen van achteruit het middenveld over te slaan en druk te zetten op de verdediging van de bezoekers. Voor rust raakte Nick Verhagen met een goed schot nog de paal en gingen beide ploegen uiteindelijk met een 1-1 aan de thee.

Na rust was het spelbeeld identiek aan het laatste kwartier van de eerste helft. Het was echter de thuisploeg die weer op voorsprong kwam door attent te reageren op de weifelende verdediging van Sportlust. In de resterend tijd raakte Mike Verhagen nog de paal. De sluitpost van Heerjansdam zorgde, met een aantal fabelachtige reddingen, er uiteindelijk voor dat 2-1 ook de eindstand werd.

Foto’s: Arie Verhagen