Logo De MeernZondag was Unitas uit Gorinchem op bezoek in De Meern. De thuisclub begon niet postfris aan de wedstrijd, maar een door Unitas onderschepte voorzet was een wake-up call voor de…

oranjehemden, hoewel helemaal van harte ging het niet.

Met nog 10 minuten te spelen voor de rust zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Lejon Cats botvierde zijn frustratie hierover op een tegenstander en kreeg geel. Vlak voor rust was er nog een opleving van Solace Osarugue Uyi-Olaye, maar zijn schot raakte helaas de paal.

De tweede helft begon slecht. Ook Unitas liet niet veel fraais zien. ‘Een echte draak van een wedstrijd’, mopperde een toeschouwer. In de 66e minuut stoomde Unitas op richting het Meernse strafschopgebied waar Yasin Ouja een vrije trap over de muur krulde. Keeper Vink was kansloos: 0-1 achterstand voor De Meern.

Serkan Yasar wisselde daarna voor Hugo Peters. Al binnen drie minuten stond hij in het boekje bij de scheidsrechter. Even later gevolgd door een gele kaart voor Alain de Koter. In blessuretijd kreeg De Koter nog een schietkans, maar deze werd gered door de keeper. En opnieuw stond De Meern met lege handen na het fluitje van scheidsrechter Kaper.