Logo OudewaterVanaf de aftrap domineerde FC Oudewater, maar al snel werd duidelijk dat de gastheren moesten opboksen tegen een in bloedvorm verkerende FZO-doelman. Steeds had hij een…

antwoord op de doelpogingen van Oudewater.

In de zeventiende minuut werd de Zeister sluitpost toch verslagen: Van Sprundel werkte de bal keurig in het doel. Tegenpogingen van FZO-spelers strandden allemaal door het attente optreden van de Oudewaterse verdedigers of door het onbegrip van de Zeistenaren zelf. Slechts één enkel schot(je) kwam richting het Oudewaterse doel en daar wist de doelman wel raad mee.

Na de rust veranderde het beeld nauwelijks, steeds weer golfden de aanvallen richting het doel van FZO en het was wachten op meer doelpunten. Het scorend vermogen leek FC Oudewater echter in de steek te laten tot Wouter van Sprundel een gaatje vond en met een beetje hulp liet hij toch de 2-0 noteren.

FDO-speler Koudijs vergat even dat natrappen niet mag en kon vertrekken. Zijn slachtoffer La Lau kon gelukkig wel weer verder spelen. De 3-0 volgde uit een pittige overtreding van FZO binnen de “zestien”. De terecht gegeven strafschop werd door Wouter van Sprundel feilloos verzilverd.