Logo Waterpolo Na een sterk opstreden vorig weekend in Almere speelde de waterpoloërs van ZPC Woerden afgelopen zaterdag thuis tegen hekkensluiter Triton uit Weesp.

Bij de uitwedstrijd in Weesp was het een eenvoudige avond maar speler/coach Bér van der Wijden maande zijn ploeg om onderschatting te voorkomen. Woerden kwam sterk uit de startblokken. Het was weer Sander Palm die met een krachtig schot de score opende. De thuisploeg speelde achterin geconcentreerd, en bouwde gecontroleerd zijn aanvallen op. Palm kon nogmaals score evenals Roeland v/d Bosch. Triton kon hier in de eerste periode weinig tegenoverstellen.

In de tweede periode begon de Woerdense doelpuntenmachine echt te draaien. Met goed samenspel werd een 8-2 voorsprong opgebouwd. De bezoekers uit Weesp raakte hierdoor in de derde part enigszins gefrustreerd. Hun hardere spel zorgde er echter wel voor dat Woerden uit zijn spel werd gehaald.

Sander Palm kon in de periode nog wel zijn kwaliteiten tonen twee doelpunten zodat de laatste periode met een 10-3 voorsprong ingegaan kon worden. Eigenlijk was toen de wedstrijd al gespeeld en kon Woerden de laatste periode zonder druk uitspelen. Met een 14-5 uitslag was het een eenvoudige avond in het Batensteinbad.

Foto’s: Anno Visser