Logo WoerdenSC Woerden behaalde afgelopen zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning tegen De Rijnstreek uit Nieuwerbrug. De thuisploeg probeerde vooral tegen te houden met veel…

mensen voor het doel. Daarom had SC Woerden vanaf het beginsignaal het initiatief.

In de 22e minuut opende Kees Jansen de score via een strafschop, die werd toegekend, nadat Jeffrey Buijt werd neergehaald in het strafschopgebied. Meerdere kansen volgden, maar tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd en stond het nog steeds 0-1 en na de thee nog steeds hetzelfde wedstrijdbeeld. De score werd door Jeffrey Buijt verdubbeld in minuut 55.

Na de 0-2 deed De Rijnstreek meteen iets terug. Een lange bal viel achter de verdediging van SC Woerden en de spits kon daarom de 1-2 maken. In tegenstelling tot vorige week raakten de bezoekers nu echter niet van slag en door goals van invallers Bilal Aalaoui en Koen Jaen liep de score op naar 1-4.

Door deze zege doet SC Woerden nog steeds mee om een plek in de nacompetitie. De komende twee weken is SC Woerden vrij en wordt de ranglijst rechtgetrokken. Daarna spelen de Blauwwitten nog tegen titelkandidaten NSV en Aarlanderveen én tegen Linschoten.