Logo Thuishuis In Woerden geeft een op de tien ouderen aan met eenzaamheid te kampen. Dit zegt Lotte Ruyten, coördinator Stichting Thuishuis, in RPL Actueel. Ruyten benadrukt dat…

er vele vormen van eenzaamheid zijn en dat dit zeker niet alleen voorkomt bij ouderen. Voor het eerst dit jaar heeft zij namens de stichting een programma met activiteiten georganiseerd voor de landelijke week tegen de eenzaamheid van 27 september tot en met 6 oktober. Hiervoor heeft zij samenwerking gezocht en gevonden met een groot aantal organisaties.

Het programma is zeer gevarieerd en biedt voor ieder wat wils, ongeacht leeftijd, van creatief tot sportief en van yoga tot koken. Het gehele programma stond vorige week in de Woerdense Courant en is te vinden op de website thuishuiswoerden.nl. Hier staat ook vermeld of aanmelden noodzakelijk is en wat eventueel de kosten zijn. Vervoer hoeft geen probleem te zijn, de ANWB sponsort alle ritjes van Automaatje. Zo kan iedereen thuis opgehaald worden. Ook is het mogelijk samen met een vrijwilliger te gaan.