Logo wijkplatform staatsliedenkwartierHet bestuur van het Wijkplatform Staatsliedenkwartier wil dat er in Woerden eerder gasloos gebouwd gaat worden. In het Schilderskwartier kan het wel tot 2030… duren voordat het zover is. Dat vindt het Wijkplatform veel te lang duren. Het vindt dat de woningen die op het terrein, waar ooit de firma Den Oudsten haar bussen bouwde, de eerste buurt in Woerden zou moeten worden die niet op het aardgasnet is aangesloten. Het betreft 172 tot 175 woningen in de vrije -en in de sociale huur- en koopsector.

Het bestuur van het Wijkplatform heeft er in een mail aan de projectontwikkelaar, Burgland projectontwikkeling, op aangedrongen om “gasloos” te gaan bouwen. Een reactie hierop heeft het nog niet gekregen.

Van belang hierbij is dat per 1 januari 2018 een belangrijk knelpunt verdwijnt. Minister Kamp van Economische Zaken heeft verleden week namelijk een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd die per die datum een einde zal maken aan de wettelijke plicht om nieuwe woningen met het aardgasnet te verbinden.