Logo VEP Voor de eerste keer dit seizoen ‘slaagde’ VEP er in om gelijk te spelen. Op eigen veld bleef het duel met Rivierwijkers steken op 0-0. Een terechte uitslag.

Dat er geen doelpunten vielen was te wijten aan de onmacht van beide aanvalslinies en het attente werk van de twee doelverdedigers.

Rivierwijkers startte voortvarend. In de beginfase moest VEP zich beperken tot verdedigen. Toch was de grootste kans voor de thuisclub na een uitval. Lars van der Sluis slaagde er van dichtbij niet in om de bal over de doellijn te drukken.

Na de hervatting was het VEP dat een veldoverwicht had, maar creativiteit om grote kansen te creëren ontbrak echter. Ook niet toen halverwege de tweede helft een van de bezoekers met een rode kaart het veld moest ruimen.

Rivierwijkers was gevaarlijker in de counter, maar doelman Chris Versteeg greep enkele keren goed in. Bij zijn enige foutje had hij en zijn team geluk dat de bal net naast de voor VEP goede kant van de paal rolde. Ook de niet geheel fitte Ryan van der Aar werd nog ingebracht, maar het spelbeeld wijzigde niet. Opvallend was het grote aantal keren dat VEP in de (goed) opgezette buitenspelval van de Utrechters liep.

Foto’s: Anno Visser