Afgelopen vrijdag is in Polsbroekerdam de eerste paal geslagen van de nieuwe polsstokspringschansen van polsstokvereniging Polsbroekerdam.

De eerste paal sloeg terreinmeester Christiaan de Wit van de polsstokclub de grond in. Met een graafmachine werd het eerste exemplaar de grond in gedrukt. De oude schansen zijn afgebroken en nieuwe zijn nodig om aan de veiligheidseisen te voldoen en om weer te kunnen springen op hoog niveau.

De vereniging vindt het tijd voor een nieuw schansrecord: die zijn al dertien jaar niet gesprongen en met de bouw van de nieuwe schansen hoopt de club dat te bereiken Het is de bedoeling dat het grondwerk dit jaar wordt afgemaakt, zodat in januari kan worden gestart met de opbouw van nieuwe schansen.

Bij de plechtigheid, met koffie en gebak, was ook Rob Klooster van de Rabobank aanwezig. De bank heeft een deel van de kosten van het project geschonken vanuit het Coöperatiefonds. Daarvoor werd de gulle geldschieter door voorzitter Liesbeth de With uitgebreid bedankt.

Foto’s: Remon Helmes