De heren van BZ&PC hebben hun eerste nederlaag in het seizoen geleden. In de uitwedstrijd tegen ZPC Watervlo uit De Meern werd met 14-12 verloren. Doordat concurrent JAWS eveneens punten verspeelde, kunnen de Bodegravers zich tóch opmaken voor het kampioenschapsduel.

De Bodegravers hadden het, zonder de door blessures geplaagde linkerflank, erg lastig tegen de ploeg van oud-BZ’er Remco Kamer. BZ&PC was in verdedigend opzicht niet bij de les en liet de tegenstander makkelijk uitlopen naar een 9-5 achterstand.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg BZ&PC wat meer grip op de wedstrijd, maar wist vele overtal situaties en strafworpen niet te benutten. Coach Herman van Tongerloo beleefde wisselende uren na het duel. Op zaterdagavond leek het gat met concurrent JAWS verkleind te worden, maar nog geen vierentwintig uur later verloor ook JAWS haar duel.

‘’We hebben te veel laten liggen in dit duel en stonden er vandaag niet. We verspelen hier ons eerste matchpoint, dit mag niet nog een keer gebeuren ondanks de personele problemen die we hebben. Zaterdag doen we er alles aan om het voor eigen publiek af te maken.’’, aldus de coach van de Bodegravers.

Archieffoto: André van Egdom