Logo SC WoerdenNa twee gewonnen duels heeft SC Woerden zondag de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op eigen veld verloor het met 1-3 van het Goudse Olympia. SC Woerden begon…

het duel prima. De ploeg had meer het initiatief en verdiende ook een doelpunt Maar daar moest tot drie minuten voor de rust op worden gewacht. Mervelinio Olijfveld greep de kans om de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak daarna wist keeper Lloyd Dielingen met verve een vrije schop van Olympia uit zijn doel ranselen en schoot spits Jamal Hofwijks nog net over.

Na de thee bleek SC Woerden van slag. De Gouwenaens vonden elkaar makkelijker en kregen kansen. Na 51 minuten was de stand weer gelijk. De neutrale grensrechter constateerde (terecht) dat de bal achter de doellijn kwam en dus was het 1-1. Daarna kregen beide ploegen kansen. Na een dik uur kwam Olympia op voorsprong en kwam de daarna nog een keer op keeper Dielingen af maar die bleef kalm en redde bekwaam. Vijf minuten voor tijd werd het duel beslist. Een geplaatst schot vanaf zo’n 30 meter verraste keeper Dielingen: 1-3. In de resterende speeltijd probeerde Woerden nog wel wat maar de ├ęchte overtuiging ontbrak.