De eerste aanvallen kwamen van de kant van het Leidse Lugdunum, een schot van de bezoekers uit de Sleutelstad ging net langs het domein van doelman De Ruyter en bij wat ‘gewriemel’ voor het Oudewaterse doel mislukte een poging van de Leidenaren om de bal in het doel te werken.

In het begin speelde FC Oudewater onrustig, mede door het storende werk van de tegenstander. Na een half uurtje veranderde het wedstrijdbeeld en kreeg FCO meer grip op het spel, dat werd beloond met een doelpunt van Menno Venhof.

Het over het hoofd zien van twee overtredingen op rij binnen de Leidse ‘zestien’ was iets dat de Oudewaterse spelers de referee niet in dank afnamen. Eerst werd Nick van den IJssel, invaller voor de geblesseerde Ivo Anbergen, onreglementair ten val gebracht en meteen daarna telde een verdedigende handsbal ook niet mee.

Van den IJssel zon op wraak, maar zijn schot werd door keeper Van Wanrooij gepakt. Zijn tweede poging ging rakelings langs de paal. FCO-er Van der Zwart zag vervolgens zijn inzet beloond met Wouter van Sprundel als afmaker: 0-2. Rietveld bracht de 0-3 op het scorebord mede dankzij een prima assist van Venhof.

Voor FC Oudewater was de eerste overwinning binnen.