Logo FC Oudewater De voetballers van FC Oudewater moesten zaterdag in en tegen Gouda winnen om de eerste periode in de wacht te slepen. Gouda opende na 10 minuten de score, toen…

Hoessein Ouahabi achter de verdediging de bal controleerde en doelman Van den Heuvel kansloos liet: 1-0. Zeven minuten later was het al gelijk door aanvoerder Menno Venhof die een cadeautje van Daan de Heer verzilverde: 1-1. In dezelfde minuut kwam de spits opnieuw oog-in-oog met Vonk maar kwam deze laatste als overwinnaar uit de strijd.

Vier minuten voor tijd werd de periodetitel een feit voor de Oudewaternaren. De Goudse verdediger Van der Elburg speelde bij de tweede Oudewaterse treffer een niet onbelangrijke hoofdrol. Hij toucheerde met het hoofd de bal zodat zijn doelman, Jeffrey Vonk, het nakijken had. Het was Oudewater-verdediger Djardo Boele die speciaal was overgekomen om de vrije trap te nemen: 1-2.

Op het moment van scoren speelde Oudewater met tien man, omdat Martijn de Goeij na een tweede gele kaart de kleedkamer had moeten opzoeken (76e min). De Oudewaterse middenvelder kreeg een tweede gele kaart aangenaaid door Hoessein Ouahabi die een vrije trap tegen de rug van de weglopende De Goeij schoot.

Foto: Website Oudewater
44 oudewater