Logo SCH1 Voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen reisde SCH naar Abcoude, een geduchte tegenstander in het voorgaande seizoen. De eerste tien minuten…

had Abcoude iets meer balbezit, maar was overigens niet erg gevaarlijk. Daarna kantelde de wedstrijd enigszins en kregen de bezoekers meer controle op de wedstrijd. Maar toch kwam de 1-0 vlak voor de rust hard aan.

Na deze stroeve start tapte SCH na de rust uit een ander vaatje en liet een sterke tweede helft zien. Goed combinerend werd Abcoude in de defensie gedrongen en kwam bijna niet meer aan voetballen toe. Een keer werd het nog gevaarlijk, maar dankzij Mikey de Lange stierf deze poging een schone dood. Zijn broer werd in de 56e minuut aan de andere kant onderuit gehaald binnen het 16-meter gebied en dat leverde een penalty op. Aanvoerder Erwin van der Klis schoot feilloos binnen.

Na een wissel kreeg Geel-Zwart de smaak nog meer te pakken en Oussama Lahri omzeilde eerst een verdediger, passeerde de keeper en schoof in de 81e minuut de bal in een leeg doel. Met 2-0 winst kon SCH tevreden terugzien op dit weerzien met Abcoude.

Foto’s: Rob Baarda
sch