Logo Waterpolo2 De waterpolosters van het Bodegraafse BZ&PC speelden, op de voor hen vreemde zondagavond, tegen de enige overgebleven concurrent voor de titel, UZSC in Utrecht.

Thuis werd er eerder dit seizoen behoorlijk onverwacht met ruime cijfers gewonnen. In november werd het 11-4. Een winst met een verschil van zeven doelpunten. En die marge van zeven treffers kon wel eens belangrijk zijn in de race naar het kampioenschap. UZSC zou in het klassement alleen over BZ&PC heen wippen als er met meer dan zeven doelpunten verschil gewonnen zou worden. UZSC had alles uit de kast gehaald om met meer dan zeven goals verschil te winnen. Zo lag zelfs Olympisch Kampioene Ilse van der Meijden onder de lat.

BZ&PC liet zich hierdoor niet afleiden en deed waar ze het hele seizoen goed in zijn geweest, als één team keihard werken. Begin vierde kwart was het 4-3. UZSC liep uit naar 6-3 waarna aanvoerster Kim de Vor liet zien hoe je een strafworp binnen knalt: 6-4. Via 7-4 en 7-5 kwam de voor Bodegraven gunstige uitslag van 8-5 op het gigantische scorebord. De winst bleef voor BZ&PC buiten bereik, maar de geel-blauwen stapten toch als morele winnaar uit het bad.

Foto: OttenZien Fotografie
Opperste concentratie bij aanvoerster Kim De Vor bij het nemen van een strafworp. Ze knalt hem grandioos binnen
12 bzpc dames