Logo Sportlust Sportlust heeft voor de eerste keer in dit seizoen een thuisoverwinning weten te behalen. In de belangrijke wedstrijd tegen vv Brielle werd het 2-1, na een 0-1 ruststand.

Wilde Sportlust de aansluiting met de bovenste ploegen behouden dan moest er gewonnen worden door de Woerdenaren.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide ploegen veel ontzag voor elkaar hadden en dat maakte het veldspel er niet aantrekkelijk op. Toch was Sportlust de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Daarna kroop Brielle uit zijn schulp wat  vlak voor rust resulteerde in een Brielse goal. In dezelfde minuut had Sportlust alweer langszij kunnen komen maar het doelpunt van Aimen Saïd werd echter op appèl van de Brielle grensrechter geannuleerd wegens buitenspel.

In de tweede helft speelde Sportlust een iets andere wedstrijd. Voor de toeschouwers een minder fraai wedstrijdbeeld maar de spanning bleef volop aanwezig. Negen minuten voor tijd knikte Stef Hoogveldt bij de tweede paal de 1-1 tegen de touwen. Sportlust rook bloed en het ging door voor de overwinning en deze kwam er ook. Met nog drie minuten op de klok knalde de net ingevallen Robin Demeijer een voorzet van Lars v.d. Plank hard en onhoudbaar voor de tweede maal achter de Brielle doelman. Sportlust toonde veerkracht en wist de overgebleven tijd overeind te blijven.

Foto’s: Sportlust-TV