Logo ESTO BodegravenESTO boekte zondag in de stromende regen de eerste uitoverwinning. In Loosduinen werd GDA, de lantaarndrager in de tweede klasse C, met 1-2 verslagen, een noodzakelijke ….

overwinning om verder uit de gevarenzone te komen. De winst op de Loosduiners ging echter niet van een leien dakje. In de eerste helft kwam ESTO weliswaar snel op voorsprong, maar wist daarna in het eerste bedrijf niet meer afstand te nemen. In de 17e minuut scoorde Wouter-Jan Bos uit een moeilijke hoek de 0-1, nadat GDA-keeper Ozgun Arsian aan het grabbelen was geslagen en uiteindelijk de bal terecht kwam bij Bos.

Na de rust verraste GDA al snel de ESTO-verdediging met de gelijkmaker: 1-1. Daarna creëerden beide ploegen kansen voor een volgende treffer en kon de winst ook nog zomaar bij de thuisclub belanden. In het laatste kwartier waren de Bodegravers het meest gevaarlijk, vooral via hoekschoppen, maar de bal leek er niet meer in te gaan. Op het laatste moment bezorgde Bos ESTO met 1-2 nog de overwinning: hij kopte tegendraads een voorzet van Randy Zaal binnen. Door de overwinning deden de bezoekers goede zaken, temeer omdat concurrenten Stompwijk ’92, DOSR en RVC ’33 punten lieten liggen.