Na de goede overwinning vorige week tegen Ondo, is het de Kamerikse korfballers gelukt om de eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen. Tegen Excelsior uit Delft was de ploeg nagenoeg de gehele wedstrijd een klasse beter dan de tegenstander.

Op het complex waar drie korfbalverenigingen gevestigd zijn begon de wedstrijd niet scherp aan de kant van de oranjehemden. Na zeven minuten spelen was de stand 3-1, mede door té enthousiast of té laks verdedigen. Het team werd hierdoor wakker geschud, wat zorgde voor een reeks van vijf doelpunten. Daarna werd de eerste helft goed uitgespeeld: 6-11 bij rust.

Na rust had Excelsior de verdedigende tactiek veranderd. De aanvallen moesten degelijk en met geduld gespeeld worden. Dit maakte het voor het publiek niet aantrekkelijker. Ondertussen was de tussenstand 8-15 met nog zeventien minuten spelen. Het gevoel was er dat het niet meer mis kon gaan.

Toch zette de Delftenaren nog één keer aan, ze wisten vier keer oprij te scoren wat de spanning enigszins terugbracht. Mede door goals van Demi Hoogeveen en Sander Harinck werd de wedstrijd in het slot gegooid met een uiteindelijke 13-18 eindstand in Kameriks voordeel.