Logo WoerdenAfgelopen zaterdag mocht SC Woerden op bezoek bij en tegen Moerkapelle. Op een winderig veld werd meteen duidelijk dat Moerkapelle de drie punten niet cadeau ging geven.

Met veel energie gaven de andere blauw-witten SC Woerden behoorlijke tegenstand. 

Moerkapelle kwam na een half uur spelen ook volledig terecht op voorsprong. Dit was zeker niet de eerste kans voor hen op succes en ook na de 1-0 kreeg het team voldoende kansen op meer. Gelukkig voor SC Woerden ging Moerkapelle niet effectief om met de geboden kansen en tot aan de rust werd er daarom niet meer gescoord.

SC Woerden had in de tweede helft meer balbezit, maar de kansen waren voor de thuisclub en bleek keeper Ramon Hoveling steeds de sta-in-de-weg. Toen SC Woerden aanvallender ging spelen, kwam Moerkapelle onder druk en tien minuten voor tijd schoot Jordy Angenent een voorzet van Patrick van Zwienen schitterend binnen: 1-1.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. SC Woerden speelde plotseling met vertrouwen en twee minuten voor affluiten werd dat beloond met de 1-2 voorsprong. De vrijstaande Patrick van Zwienen schoot vanaf het middenveld het speeltuig keurig binnen. In de tijd die toen nog restte, wist SC Woerden de voorsprong vast te houden.