Logo SDOIn een volle maar sfeerloze hal verloor SDO/BlijWerkt haar eerste zaalwedstrijd tegen HKC met 32-30. Met vertrouwen startte SDO de wedstrijd en het begon evenwichtig: om en om scoorden…

SDO en HKC tot aan 6-6. Daarna maakte SDO en klein gaatje van twee doelpunten verschil. Door niet goed verdedigen van de Kamerikers bleef HKC echter steeds in het spoor. In deze fase had het verschil gemaakt moeten worden door de bezoekers. Tot aan de rust bleef SDO aan de goede kant van de score en stond er een toch wat magere 15-16 tussenstand op het scorebord.  

SDO begon uitermate zwak na rust. Verkeerde schoten werden genomen en verdedigend werden weer te veel fouten gemaakt. Hierdoor kon HKC uitlopen naar 24-20. Tot overmaat van ramp bleek topscorer Mark Klop van HKC een zeer hoog percentage te schieten in de tweede helft. Bij de Kamerikers bleek het geloof beetje bij beetje weg te vloeien en HKC profiteerde hiervan en liep uit naar 29-20.

Na de time out van coach Jesper Oele rechtte SDO de rug en liet HKC de touwtjes wat vieren. Hierdoor kwamen de Kameriks nog terug tot 32-29. HKC speelde de wedstrijd rustig uit en Kim van Leeuwen bepaalde de eindstand van een niet al te beste wedstrijd op 32-30. 

Foto: PR
Kim van Leeuwen vangt af voor SDO tegen HKC
sdo