De heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag de eerst nederlaag van dit seizoen geleden. De ploeg speelde in Nieuwegein tegen het laag geklasseerde Aquarijn.

Woerden opende sterk door het eerste doelpunt te maken. Dit werd in de eerste periode uitgebouwd naar een 0-4 voorsprong, die gescoord werd uit een sterke man meer situatie. In de tweede periode wist Aquarijn weer aan te sluiten door drie keer te scoren.

Met de stand op 3-4 begon de derde periode. Na een halve minuut kreeg Aquarijn de kans om gelijk te maken via een strafworp, maar deze werd knap uit het doel gehouden door Remco Veldwijk. Woerden antwoordde met een doelpunt van Oscar Machielse, maar zakte in en kreeg twee doelpunten om de oren. In de laatste minuut van de derde kwart kwam Aquarijn via een man meer op 6-5.

De laatste periode startte erg rommelig met aan beide kanten veel uitsluitingen. Sander Palm wist de score uiteindelijk weer gelijk te trekken. Door beslissingen van de scheidsrechters liet ZPC Woerden zich leiden door irritaties. Dit resulteerde in drie tegendoelpunten wat de stand op 9-6 bracht.

Uiteindelijk wist Frank Bosch in de laatste seconden nog een doelpunt te maken wat de eindstand op 9-7 bracht. De Woerdenaren verspeelden daarmee de koppositie aan De Otters-Het Gooi, waarbij Woerden nog wel minder verliespunten heeft.