Logo Volleybal VTCZaterdag stond niet zomaar een volleybalwedstrijd op het programma voor de dames van AIRCOHEAT/VTC. Het was namelijk de eerste van een nieuw seizoen, de eerste in de 2e divisie.

De dames speelden in Woerden tegen Compaen uit Oostzaan. De wedstrijd verliep enigszins wisselvallig en rommelig. Dit begon al bij het niet op komen dagen van de eerste scheidsrechter, waardoor de tweede scheidsrechter noodgedwongen op de bok moest plaatsnemen en er alleen voor stond. Mede doordat er volgens de herziene spelregels geen lijnrechters meer nodig zijn in de 2e divisie.

Het wisselvallige spel begon direct in de eerste set, waarbij VTC wel al snel op voorsprong kwam. Deze voorsprong bleef alleen beperkt tot een verschil van een paar punten totdat Compaen bij de 15 kwam en toen zette VTC door: 25-17. In de tweede set mochten de dames meer vrijuit spelen. Lukte dat aanvankelijk niet, na een goede serviceserie werd de set met 25-16 binnengehaald.

Vervolgens de derde set, waarin Woerden slecht begon en met 1-9 achter kwam te staan. VTC kwam bij 15-15 langszij en wist de set met 25-21 binnen te halen. Ook de vierde set werd met 25-20 gewonnen.