Logo Siveo Siveo heeft niet al teveel moeite gehad met SPV. Via een 1-0 ruststand kwam dat in de 2e helft met een 4-0 eindstand ook voldoende in de score tot uiting.

Feitelijk hebben de geel-blauwen alleen in het eerste kwart SPV de illusie gegeven dat er in Zegveld wat te halen viel. Siveo startte namelijk matig en pas halverwege de eerste helft nam de druk wat toe op de goal van de Polsbroekers.

En dat resulteerde in de 28e minuut ook meteen in een wonderschone openingsgoal. Jasper de Kruijf opende knap op Gerwin Verlaan die rechtstreeks broer Erik bereikte die geen moeite had om de 1-0 binnen te tikken. Siveo leek daarop in de slotfase van het eerste bedrijf de teugels weer te laten vieren.

Maar na de thee was het toch echt eenrichtingsverkeer. SPV kwam niet meer onder de druk vandaan en het was Wiljo Fierens die na een kwartier uit een scrimmage de 2-0 aantekende. Er volgde een reeks van kansen op meer maar pas in de 84e minuut was het spits Erik Verlaan die een terugkaatsende bal het net in werkte: 3-0.

In de slotminuut was het opnieuw Erik Verlaan die nauw betrokken was bij de 4-0. Twijfel was er of hij daarmee de hattrick voltooide, maar de nuchtere spits bevestigde dat de bal een beslissend tikje meekreeg van een SPV-verdediger. Het betekende wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen en voor Siveo aansluiting bij de subtop.

Foto’s: Anno Visser