Logo FC OudewaterOm mee te blijven doen voor de eerste periodetitel moesten de voetballers van FC Oudewater zaterdag thuis winnen van Bergambacht. Achtendertig seconden na het beginsignaal kon de…

scheidsrechter al naar de middenstip wijzen, de 1–0 was van van Bart Griffioen, zijn harde knal verdween in de linkerbovenhoek van het doel. Iedereen ging er eens goed voor zitten maar een dikke minuut was het al weer 1–1. Na zo’n half uur kwam de verdiende treffer voor de Oudewaternaren, een pass van Walter van der Neut werd fraai afgerond door Mike Rijsbergen: 2-1.

Een poging van Oudewater om weer snel te scoren na rust werd verhinderd door de keeper van Bergambacht, hij redde prima op een kopbal van Menno Venhof. Uit een corner kwam de derde Oudewaterse treffer, het was Venhof die de bal binnen knikte: 3-1. Een uitglijder van de keeper van Oudewater was voldoende om de 3–2 aan te tekenen. De Bergambachters die in feite nog niet zo veel hadden laten zien roken nu bloed en togen met zijn allen richting het doel van Oudewater, hetgeen tot hachelijke momenten leidde. Gelukkig voor de Rood-wit-blauwen duurde dit niet al te lang en klonk het eindsignaal als een bevrijding.