Logo WielrennenHet is Ellen van Dijk zaterdag niet gelukt een podiumplaats bij het WK wielrennen in het Noorse Bergen te veroveren. Van te voren al waren Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen…

en Marianne Vos afgeschilderd als de gedoodverfde winnaressen.

Maar het werd de 27-jarige Chantal Blaak die de regenboogtrui om haar schouders mocht trekken. De overwinning werd haar van harte gegund, want eerder kwam ze terecht in een valpartij. Toch zag ze kans om weer aansluiting te vinden bij het peloton en uiteindelijk in een kopgroep van drie rensters te belanden. Van Vleuten en van der Breggen probeerden nog aansluiting te vinden, maar ondervonden daarbij tegenstand, waarop Blaak haar kans schoon zag en demarreerde op zeven km. voor de finish.

Ellen van Dijk kreeg geen kans om een gaatje te slaan bij de voorwacht van het peloton en moest met een 15e plaats genoegen nemen. Chantal Blaak was uiteindelijk de enige Nederlandse op het ereschavot. Zilver ging naar de Australische Katrin Garfoot en brons naar De Deense Amalia Dideriksen. Van Vleuten werd vierde, Marianne Vos 47e.