Logo Ellen van Dijk 2Begin augustus worden in Glasgow, Schotland de EK Wielrennen op de weg en de tijdrit gehouden. Naast zeven andere Nederlandse vrouwen is ook Ellen van Dijk daarbij van de partij.

Zowel Nederlands- en wereldkampioene Chantal Blaak, Olympisch kampioene Anna van der Breggen als verdedigend Europees kampioene en Marianne Vos staan aan het vertrek bij de wegwedstrijd. Samen met Anna van der Breggen is Ellen van Dijk de enige wielrenster die aan beide disciplines deelneemt. De overige dames doen alleen aan het EK op de weg mee.

Op zondag 5 augustus wordt de wegwedstrijd verreden en op woensdag 8 augustus de tijdrit. Vooral de race tegen het uurwerk is een favoriet nummer van Van Dijk. Vorige maand nog werd ze voor de vierde keer Nederlands kampioene op deze discipline in Bergen op Zoom.

Annemiek van Vleuten, de regerend wereldkampioene tijdrijden, ontbreekt in de selectie voor dit EK. Van Vleuten eindigde vorige maand teleurstellend als vierde op het NK tijdrijden. Zij had al eerder aangeven voor een ander programma te kiezen. Ook vorig jaar was Van Vleuten afwezig bij de titelstrijd.