Logo Wielrennen herenEr is sprake van dat Ellen van Dijk naar een andere wielerploeg vertrekt. Volgens Wielerflits komt Trek-Segafredo zeer waarschijnlijk met een eigen vrouwenteam op de proppen.

De Woerdense Ellen van Dijk en Lizzie Deighnan rijden nu nog voor resp. Sunweb en Boels-Dolmans, maar zullen als de plannen doorgaan, in het nieuwe seizoen voor de Amerikaanse ploeg uitkomen.

De ploeg die door het leven zal gaan als Trek Factory Racing, zal in het begin nog worden gemanaged door Luca Guercilena die ook verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het mannenteam. Het plan is echter om de taken van de Italiaan langzaam over te dragen aan de Belg Tim Vanderjeugd, die in het verleden actief was als persvoorlichter van Trek-Segafredo.

De verwachting is dat het nieuws aanstaande maandag – tijdens de eerste rustdag van de Tour de France – bekend zal worden gemaakt. Mocht Trek-Segafredo inderdaad met een vrouwenteam op de proppen komen, dan is het de zesde WorldTour-ploeg die eveneens investeert in een vrouwelijke tak.