Logo Ellen van Dijk 2Ellen van Dijk is op 23 september van de partij bij het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck. Ook regerend wereldkampioenen Chantal Blaak (op de weg) en Annemiek van Vleuten…

(tijdrijden) verschijnen daar aan de start. De vrouwen rijden op dinsdag 25 september de individuele tijdrit in Innsbruck.

Wereldkampioene Van Vleuten is automatisch geplaatst, net als Europees kampioene Ellen van Dijk. Daardoor heeft de bondscoach de weelde dat hij vier rensters mag opstellen. Ook Anna van der Breggen en Lucinda Brand komen in actie in een rit tegen de klok.

Zaterdag 29 september is het aan de vrouwen om de 156,2 kilometer lange wegrit te rijden. Daar mocht bondscoach Thorwald Veneberg, net als bij de mannen, acht rensters oproepen. Eén van de afwezigen is Marianne Vos. Zij gaat een volledige veldritwinter afwerken.

De ijzersterke Ellen van Dijk is ook voor de wegploeg geselecteerd. Bij de Nederlandse afvaardiging rijden op de weg ook nog mee Janneke Ensing, Amy Pieters en Sabrina Stultiens.