Logo Ellen van Dijk 2Ellen van Dijk is woensdag op het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom voor de vierde keer in haar wielercarrière Nederlands kampioen geworden. De Sunweb-renster versloeg Anna…

van der Breggen en Lucinda Brand. Al eerder in 2007, 2012 en 2013 stond Ellen van Dijk op de bovenste trede van het ereschavot. Nu eindelijk heeft ze het goud weer terug veroverd.

De dames moesten – net als de junioren en beloften – 25,8 kilometer tegen de klok rijden. De gedoodverfde favoriete Annemiek van Vleuten hoopte haar titel te verlengen, om zo voor een derde keer op rij en een vierde keer in totaal nationaal kampioene tegen de klok te worden. De wereldkampioene kwam er echter niet aan te pas; ze eindigde uiteindelijk als vierde.

De grote winnares werd Ellen van Dijk. Met een gemiddelde snelheid van net geen 47 kilometer per uur klokte ze 33:15, en was daarmee zes seconden sneller dan Van der Breggen. Ploeggenoot Brand moest uiteindelijk dertien seconden toegeven. De Woerdense Floortje Mackay reed een uitstekende wedstrijd en werd verrassend zesde.