Logo Schaken1In een razend spannende slotronde vochten afgelopen donderdag in het Gelderse Dieren vijf Nederlanders 50ste editie van het Open NK om de Nederlandse schaaktitel.

De eerste slag werd geslagen door Lucas van Foreest, die een onnauwkeurig openingsspel van Ikonnikov afstrafte. Erik van den Doel gokte dat een puntdeling tegen Dimitri Reinderman voldoende was en snelde naar een remise.

Daarna kon alleen grootmeester Erwin l’Ami nog bijkomen en dat lukte, nadat hij Casper Schoppen in een lange partij met zwart overwon.

De ongeslagen Woerdenaar – vier maal remise en vijf zeges – eindigde samen met Van de Doel en Van Foreest als eerste met zeven punten uit negen partijen, maar omdat Erwin de meeste weerstandspunten had, werd de Woerdense denksporter tot winnaar van het toernooi uitgeroepen.

Het is na 2009 en 2013 de derde keer dat Erwin deze titel pakt. In september gaat de Woerdenaar met het een sterk Nederlandse team deelnemen aan de Olympiade, de schaakversie van de Olympische Spelen, die wordt gehouden in Georgië.