Logo Polsstokverspringen3 Erwin Timmerarends mag zich met recht op zijn borst kloppen want bij de tweekamp Friesland tegen Holland, afgelopen zaterdag in het Friese Buitenpost, was hij de grote winnaar met zijn…

sprong van 20.01 meter. Niet zijn beste sprong ooit, maar genoeg om boven op het ereschavot te eindigen. De tweede en derde plaats ging naar de Friezen. Thomas van Midden en Rian Baas bezetten de vierde en vijfde plaats. Het Woerdense springfenomeen Jaco de Groot is na zijn wereldreis duidelijk nog niet helemaal in vorm en werd slechts negende met 18.07 mtr.

Bij de dames kwamen de Hollanders goed uit de verf met vier springsters bij de eerste vijf: Dymphie van Rooijen uit Harmelen was de beste dame met 15.43 meter. 3, 4 en 5 waren respectievelijk voor Fabiƫnne Overbeek, Wendy Helmes en Kimberly Engelhard.
Bij de junioren kwam alleen Ricardo Faaij voor bij de eerste vijf.  Hij werd derde met 17.84 meter. Ook Reinier Overbeek, een aanstormend talent in het Hollandse, moest bij de jongens genoegen nemen met een derde plaats. Jelle Timmerman werd vijfde. Bij de meisjes was Iris Mulder met een vierde plaats het enige Hollandse meisjes in de top vijf.

Foto’s: Ronald Timmerman