Logo ESTO Bodegraven In een tamme wedstrijd behield ESTO met een 0-2 overwinning op NOC Kralingen de koppositie op de ranglijst. Beide ploegen moesten na een maandje rust weer op gang…

komen en dat deden ze op hun eigen wijze, maar de scherpte om de bal in de touwen te jagen ontbrak. In de eerste helft hadden de Bodegraafse bezoekers de pot al op slot kunnen en moeten gooien. Dat lukte ze niet en zo stichtte de lastige en goed spelende spits van NOC soms angstige momenten voor het doel van de gasten.

Na de rust was de wedstrijd snel gespeeld. In de 56e minuut belandde een fraaie voorzet op het hoofd van Jesper de Besten. Zijn kopbal werd nog wel aangeraakt door de Rotterdamse doelman maar verdween over de doellijn voor de 0-1 voorsprong. De steeds protesterende en licht ontvlambare Rotterdammers deden enkele minuten later zichzelf de das om door een rode kaart te oogsten. Zijn opponent Jordi Tuithof kreeg daarna meer ruimte en drukte in de 60e minuut door tot in het vijandelijk strafschopgebied. Zijn trekballetje werd door Maarten van Riessen verzilverd voor de eindstand: 0-2.

Foto: Han Koevoets
Olav Bentveld (lichtblauw shirt) zet zijn tegenstander de voet dwars
esto