Logo ESTO Bodegraven ESTO voetbalde zondag in Bodegraven tegen het hoger geplaatste HOV/DJSCR uit Rotterdam. De Rotterdammers speelden in de eerste helft voor de wind en…

probeerden dat ook uit te buiten. De wind had ook een groot aandeel in de openingstreffer van de Rotterdamse fusieclub. Een afstandsschot zeilde gedragen door de wind achter de verbouwereerde ESTO-goalie Joey Anker: 0-1. Zo’n 20 minuten later bracht Wouter-Jan Bos ESTO weer naast HOV/DJSCR: 1-1. Op slag van rust kwam ESTO zelfs op 2-1. Wouter-Jan Bos zag de vrijstaande Jesper den Besten die op zijn beurt knap afrondde: 2-1. De 17-jarige Den Besten bekroonde daarmee zijn goede spel in de hoofdmacht van ESTO.

Ondanks de meewind stond ESTO de tweede helft vaak onder druk. ESTO loerde dan ook meer de counter. In de 70e minuut bracht de Bodegravers zo’n uitbraak succes. Zelfs met drie man stoof ESTO richting HOV-doel. Jesper den Besten gunde Jordy Romijn de 3-1. Uit een vrije trap bracht HOV/DJSCR de spanning toch weer terug: 3-2. ESTO moest nog wel alle zeilen bijzetten om de zege veilig te stellen.

ESTO heeft de laatste weken de stijgende lijn te pakken en krijgt daardoor steeds meer zicht op een plek bij de top drie.

Foto: RTV Bodegraven
Spelmoment uit ESTO-HOV/DJSCR
12 esto