Logo ESTO Bodegraven ESTO maakte een goede start als debutant in de tweede klas. Het versloeg het sterk geachte GDA uit Loosduinen met 2-1. Door nogal wat blessures kwam ESTO…

met dezelfde basiself binnen de lijnen als vorige week in het bekerduel tegen SCH ’44. Toen speelde ESTO een povere wedstrijd.

Afgelopen zondag ging het een stuk beter. Een tegenvallend GDA kreeg daardoor geen enkele vat op de wedstrijd. In de eerste  helft pakten de Bodegravers verdiend de leiding. Door goed voorbereidend werk van Tim v.d. Lagemaat – die vanaf de achterlijn teruglegde – werd Wouter-Jan Bos in stelling gebracht om raak te schieten: 1-0.

Een hardwerkend ESTO bleef daarna prima op de been. De verdediging van de thuisclub had het aanvalsspel van de Loosduiners goed in de smiezen. Toen Randy Zaal via een rebound de 2-0 aantekende, leek ESTO op dat moment wel verzekerd van de eerste driepunter in de tweede klas. Echter, GDA perste er nog wel een offensiefje uit. Dat leidde zelfs in de slotfase tot de 2-1 en moest ESTO nog wel even oppassen de winst niet te laten glippen.

Foto: Han Koevoets
Robin Groenendijk aan de bal tegen GDA
esto