De regen kwam zondag in Rotterdam met bakken uit de hemel, waardoor het spelen op kunstgras extra bemoeilijkt werd. Onder deze erbarmelijke weersomstandigheden hield ESTO nog een puntje over aan de uitwedstrijd tegen COAL.

Al meteen zette de thuisclub de Bodegravers met 1-0 voor het blok, waarop ESTO de achtervolging inzette. Met succes, na zo’n dikke twintig minuten lag de 1-1 er in.

Het had de ommekeer kunnen zijn in de wedstrijd, maar daar stak scheidsrechter Straver een stokje voor. Een heel licht duwtje bestrafte de arbiter met een strafschop: 2-1. De lichte overtreding aandikken met ook nog een gele kaart was buiten proporties.

Na de thee zette ESTO een tandje bij in de jacht op de gelijkmaker. COAL kreeg daardoor minder aandeel in de wedstrijd, hoewel de counters niet van gevaar waren ontbloot.

In de 76e minuut kreeg routinier Hendriks de kans de 2-2 binnen te koppen. In de laatste tien minuten reeg ESTO een reeks kansen aaneen voor de 2-3. Maar helaas.

Overigens mocht ESTO ook doelman Veenis dankbaar zijn dat hij de 3-2 uit counters van de thuisploeg voorkwam met een paar puike reddingen.

Foto: André van Egdom