Logo ESTO Bodegraven Met een verdiende 2-0 overwinning thuis tegen het Goudse DONK liet ESTO zien dat ze tegen hoog genoteerde ploegen prima presteert en dat maakte ESTO zondag opnieuw…

waar tegen de nummer één op de ranglijst.

Het werd een boeiend duel waarbij ESTO bij balbezit razend snel wist om te schakelen. Dat resulteerde in de 24e minuut in het eerste doelpunt voor ESTO. Tussen twee duwende DONK-spelers hield Maarten van Riessen, net over de middenlijn, moeizaam de bal in bezit. De scheidsrechter gaf hem het voordeel in plaats van te fluiten en zo kreeg hij een prachtkans om de 1-0 in te schieten.

Mopperend en verbouwereerd over het vermeende onrecht verzaakte DONK scherp te blijven. Jesper den Besten gebruikte de verwarring om de 2-0 binnen te koppen.

Na rust hield ESTO prima stand en gaf niets meer weg. De geplaatste diepe ballen maakten overigens de naar voren opgeschoven DONK-verdediging nerveus. De soms te scherp voor buitenspel vlaggende DONK-assistent kreeg van de scheidsrechter een reprimande. Zijn voorzichtigheid daarna maakte het gevaar voor DONK nog groter, waarna de koploper met lege handen naar Gouda terug moest.

Foto: Han Koevoets
Jesper den Besten scoorde voor ESTO de 2-0 tegen DONK
esto